RESEPI = DOUBLE CHOCOLATE FUDGE BROWNIES
RESEPI OLEH = AGNES CHANG
RUJUKAN = SKY BLUE KITCHEN
BAHAN2:
- 250 gm coklat masakan (dark) - (potong kecil)
- 150 gm mentega
- 180 gm gula perang @ gula merah lembut -
- 3 biji telur - pukul ringan
- 1 teaspoon esen vanila
- 120 gm tepung serbaguna - ayak
- 120 gm coklat putih - potong kecil
- 120 gm biji gajus panggang - saya xletak
- Cairkan coklat masakan bersama mentega guna kaedah double boiler @ masukkan ke dalam microwave ( medium power ) selama 2 minit.Kacau guna whisk sehingga lembut.
- Kemudian masukkan gula - gaul sebati.
- Masukkan telur dan tepung - gaul lagi.
- Masukkan coklat putih & gajus.Gaul rata menggunakan spatula.
- Tuang adunan ke dalam loyang 28 cm x 18 cm / 11" x 7 " yang telah di alas dengan kertas minyak & di lengser sedikit mentega.
- Bakar d dalam oven yang telah di panaskan pada suhu 180°C selama 30 minit @ sehingga ianya masak.
- Sejukkan sebelum d potong.
- tabur gula ising,coklat @ di makan begitu saja mengikut citarasa masing2.
No comments:
Post a Comment